Karperuitzet – SKP de Friese Boezem/ De Heide (2018)

10 november 2018 was het weer zover: Spiegelkarpers uitzetten in naam van project SKP de Friese Boezem. Omdat alle spiegels gewogen, gemeten en gefotografeerd worden, vraagt het wel enige organisatie en mankracht. Wijtze Tjoelker had als oprichter van dit project de organisatie weer goed op papier samen met de andere commissieleden.  Peter’s Hout regelde weer de logistiek en zette 2 grote vrachtwagens in.Ook reed André Bosma met zijn vader de kleinere wateren af met auto en kar. Florian en Daniël hielden de 2 registratiestraten aan de gang en Arjan Verkoelen had de catering wederom top geregeld.

IMG_6867

Gelukkig waren er genoeg helpende handen en liep het als een trein. Deze maal was er gekozen voor Viskwekerij Corten uit België en mochten we het terrein van Bouwbedrijf de Jong & de Wal De Seize 9 te Grouw gebruiken als centraal registratiestation.

IMG_6870

IMG_6871

De eerste 10 spiegels gingen van onze HSV-bijdrage naar De Heide als mede 10 schubs die uitgezet werden als deel van een jaren uit een gezette onderhoudsuitzetting. Dit jaar was de bestelling graskarper wel compleet geleverd en is er 50 kg ingegaan op recreatiegebied de Heide.

IMG_6852

Dit jaar hebben we, HSV Heerenveen en omstreken, Spiegeltjes uitgezet in de Kromme Knilles te Akkrum en spiegeltjes in de Tjonger bij Mildam.

616f198e-5a44-4932-87aa-626f07c7f09a

IMG_6860

Alle vrijwilligers hartstikke bedankt! Zonder jullie was het niet gelukt.

Namens commissie SKP de Friese Boezem (Sportvisserij Fryslân),

Henri R. van der Wal