Verslag Karper penvisdag Graft (2017)

11 juni jongsleden was het vroeg het bed uit want we gingen penvissen op karper met de vereniging. Rond 5-en vertrokken we vanuit Heerenveen richting Alkmaar/Graft/de Rijp om daar te karper met het pennetje te belagen. Dino en ik waren een paar dagen ervoor al op verkenning geweest om het geheugen wat op te frissen en hadden verschillende plekken in googlemaps opgeslagen om zo de dag zelf niet te hoeven zoeken. Helaas bleek de eerste marker niet te kloppen dus snel door naar de volgende. In deze ondiepe sloot was genoeg karper-activiteit te zien maar ze toonde weinig tot geen interesse in ons haakaas. Frodo haakte nog wel een grote brasem. De volgende stek was mijn favoriete stek, met bruggetjes en mooie rietkragen, waar ik in het verleden mooie, dikke vissen gevangen heb. Bij de tweede brug bewogen wat rietstengels en voorzichtig sluipend om de vis niet te verstoren, kroop ik op de houten brug. Gooide 1 voor 1 wat maïskorrels bij de rietjes en liet voorzichtig mijn pennetje zakken. Een paar keer bewoog bij iets maar helaas geen mooie wegloper. Aan de andere zijde van de brug had ik ook al gevoerd en ging het daar even proberen. Zo voorzichtig mogelijk bewoog ik me naar deze stek en zorgde ervoor dat ik uit het zicht van de mogelijk aanwezige karper bleef.

Nog geen 15 seconden lag het pennetje op zijn plek of hij verdween in 1 ruk onder; hangen!  Helaas was de pret voor zeer korte duur want de dikke vis wilde onder de brug door. Dat zag ik niet zo zitten dus ging volle bak in mijn 1,25 Lbs penhengel hangen met als gevolg een losschieter…

Achterin de polder was ook aardig veel activiteit maar vangen was er niet bij. Volgende keer misschien het bakje wormen maar meenemen.

 

Vangst-uit-het-verleden

Vangsten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst of zoiets…  😉