De vereniging

Hengelsportvereniging Heerenveen en omstreken is opgericht op 1 januari 1950 met als doel het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie, het beschermen & verbeteren van de vistand & in in het algemeen, het behartigen van de belangen van de sportvissers.( In het bijzonder de aangesloten leden.)

Welk-dorp-en-wijk-hoort-bij-welke-Meitinker

Vandaag de dag bestaat de vereniging uit zo’n 2300 leden. We zijn hiermee de grootste vereniging in de gemeente Heerenveen!
Ieder jaar organiseren we voor meerdere doelgroepen diverse activiteiten denk hierbij aan : jeugdvisdagen, bejaardenvisdagen, roofvisdagen, KARPER24uurs. Ook doen wij al jaren mee aan SKP de Friese Boezem en hebben zitting in de Spiegelkarpercommissie van Sportvisserij Fryslân. Daarnaast hebben wij regelmatig contact met de Gemeente Heerenveen over bijvoorbeeld; vissteigers, trailerhellingen en viswateren.

Samenstelling bestuur

Rinze Jan Terpstra
 Voorzitter
Vist op: Snoek, Snoekbaars, Baars, Karper en Barbeel. Gezin: Alleenstaande vader met twee kinderen. Amibitie: Voorzitterschap voortzetten en mij inzetten voor de leden van HSV Heerenveen. Mooiste HSV moment 2016: ALV van 2016 met de lezing van Hilco van Nuil en het benoemen van Dhr. B Dikkerboom als erelid.
Frodo Verberg
 Bestuurslid (vice-voorzitter)
Werk: Wetterskip Fryslân Vist op : allround, maar bijzondere voorliefde voor snoek (vooral trollend vanuit de boot) en barbeel. Andere bezigheden: varen met mijn bootje, mijn kinderen, vrienden en mijn vriendin. Persoonlijke HSV-herinnering 2016: afzien tijdens de qua weer onstuimige HSV-troldag najaar 2016. Belangrijkste HSV-voornemen 2017: meer vis (uitzetten) en meer activiteiten (deels bij inschrijving), en het verder doorontwikkelen van de vereniging.
Dino Huremovic
 Webmaster
Vist op: Snoek, Snoekbaars, Baars, Karper, meerval, kopvoorn, roofblei en barbeel. Amibities: Ontwikkelingen op digitaal gebied. Website HSV, maar ook APP's ontwikkelingen. Mooiste HSV moment 2016: Lezing Hilco van Nuil op de ALV 2016
Henri R. van der Wal
Redactie Fisk&Wetter Spiegelkarpercommissie Sportvisserij Fryslân Karpercommissie water-en visstandbeheercommissie Penningmeester
Werk: allround woningstoffeerder Vist op: karper (lightfeeder/vaste stok/pen en statisch) ,barbeel, (grote) snoek (trollen/doodaas) Andere bezigheden: verzamelaar van oldskool Hip Hop vinyl (muziek)/ klussen aan eigen woning & wandelen/bootjevaren met de hond. Persoonlijke HSV-herinnering 2016: 1ste KARPER24UURS tot geslaagd succes gebracht samen met Klaas Breidenbach. Belangrijkste HSV-voornemen 2017: SKP De Friese Boezem voortzetten, op lokale kleinere wateren ook vis uitzetten, proberen activiteiten meer te ontplooien en verder te bouwen aan de vereniging. Belangrijkste HSV-voornemen 2019:1) Spoorput Akkrum weer bevisbaar te maken voor jong en oud. 2)Voorzieningen voor de sportvisserij aan en op het Tjeukermeer in kaart brengen. 3) Dieptekaartjes maken van onze viswateren en die van Sportvisserij Fryslân 4) Penvisdag 2019 in april organiseren en hopen op een beter opkomst buiten het roofvis seizoen om.
spiegelkarper@hsvheerenveen.nl
Dirk Kooistra
 Bestuurslid
Privé: getrouwd en vader van een zoon en dochter Werk: relationship banker Food&Agri (Rabobank Wholesale te Utrecht) Vist op: afhankelijk van de seizoenen, het hele jaar rond. Van zoet tot zout en van barbeel tot zeebaars. Snoekvissen absoluut favoriet. Andere bezigheden: mijn gezin en vrienden, sporten en hockeycoach MD1 HMHC Persoonlijke HSV-herinnering 2016: bestuursvisdag in januari te Koudum met prachtige snoeken in een mooie omgeving en in goed gezelschap. Belangrijkste HSV-voornemen 2017: (nog) meer structuur aanbrengen in de organisatie van de vereniging, financiële transparantie en pro-actieve sparring partner voor mijn mede-bestuurleden.
Klaas Breidenbach
  JEUGDBESTUURSLID /KARPERCOMMISSIE
Rol : JEUGDBESTUURSLID /KARPERCOMMISSIE Prive: Getrouwd en we hebben samen een zoon en een dochter. Werk : Zelfstandig ondernemer. vist: voornamelijk op snoek , snoekbaars , karper , barbeel en steur. Persoonlijke herinnering: Karperwedstrijd 24 uurs die we afgelopen jaar voor het eerst hebben georganiseerd, ook ouderen visdag bij de vijver van Anna Schotanus is altijd fantastisch Persoonlijke doelstelling: Het wederom mede organiseren van de 24 uurs karperwedstrijd. Weer heel enthousiast naar alle georganiseerde evenementen gaan en te helpen.
Andre Schapelhouman
 Secretaris en organisator van de jaarlijkse roofvisdag
Bestuurslid sinds: 2010 Privé: Trotse vader van een zoon. Werk: Consultant WtbE Vist: Voornamelijk op snoek, omdat deze vis met zoveel verschillende technieken te vangen is. Van mijn medebestuursleden heb ik ook geleerd hoe ik op karper en barbeel moet vissen. Deze vissen zijn ook heel erg mooi om op te vissen en te vangen. Het nodige karper en barbeel materiaal is ook al aangeschaft waardoor het steeds krapper wordt in mijn schuur. Andere bezigheden: Uit eten en fil,, gezellige en leuke dingen ondernemen met vrienden en mijn zoon. Fitnessen en voetbal. Documentaires en boeken over de WO2. Persoonlijke herinnering HSV Heerenveen 2016: De regenachtige roofvisdag in Leeuwarden en ons bestuurs uitje naar de Bosbaan. Persoonlijke doelstelling HSV Heerenveen 2017: Onze mooie vereniging nog verder op de kaart zetten d.m.v. samenwerkingen. Leren van en met elkaar!

Wedstrijdcommissie – wedstrijd@hsvheerenveen.nl

Gerrit Kroes, Piet Alberts & Andries de Boer
: Koppelwedstrijd april, Grote open wedstrijd september, verrassingskoppelwedstrijd leden, 10 competitiewedstrijden…

Water- en visstandbeheercommissie – spiegelkarper@hsvheerenveen.nl
Henri R. van der Wal, Frodo Verberg & Rinze Jan Terpstra.
:Uitzetting (spiegel)karper Friese Boezem /gesloten wateren Heerenveen, nachtvissen binnen de Gemeente Heerenveen, trailerhelling(-en) en mindervalide steiger(s) (b.v. Nieuw Heerenveens Kanaal en recreatiegebied De Heide Heerenveen), enz….

Karpercommissie  – spiegelkarper@hsvheerenveen.nl

Klaas Breidenbach & Henri R. van der Wal
:KARPER24uurs/ (Spiegel)karperuitzet Friese Boezem Heerenveen & afgesloten wateren.

SKP-uitzoekteam – www.skpdeheide.nl 

( SKP De Heide Heerenveen, Friese Boezem) ; Vacant