Verslag KARPER24UURS 2016

Na maanden voorbereidingen was het zaterdag 1 oktober zover. De eerste KARPER24UURS van HSV Heerenveen en omstreken zou vervist worden op het Heidemeer te Heerenveen.

img_1373

We  hadden eerst 6 stekken op het oog voor evenzoveel koppels, maar de stek bij het kunstwerk viel af omdat het te gevaarlijk is. Je moet vanaf de bult zo’n 2 meter na beneden en dat leek ons ’s nachts niet verantwoord. Omdat er op het allerlaatste moment een koppel zich afmeldde viel ook de tweede stek op het schiereiland af. Voor de tijd was er ook nog contact geweest met wijkbeheer van de Gemeente Heerenveen over de gaten in de oevers voor 2 steigers. Helaas kon dat niet meer tijdig hersteld worden.

Rond een uur of 10 was de loting en kon iedereen met de rubberboot of lopend naar de stekken. We hadden bewust gekozen dat ieder koppel een rubberboot ter beschikking had in verband met de veiligheid van de vis. Het Heidemeer zit vol met taluds en wierbedden dus vis halen is dan het verstandigste. Ook liggen sommige stekken buiten werpafstand.

Voor de veiligheid moest iedere visser een riem met lifeline om hebben die gezekerd was aan de boot en een reddingsvest om. Voor de rubberboten met elektromotor was ontheffing aangevraagd in combinatie met een evenementenvergunning bij de Gemeente Heerenveen.

Rond 11-en mocht er alvast gevoerd worden en om 12 uur begon “ de wedstrijd” .

De hele avond bleef het bij iedereen stil met aanbeten. Wel waren er veel belangstellenden die langs kwamen en gezellig met de deelnemende vissers kwamen kletsen. In de nacht kwam er een regenbui langs met wat onweer erin maar gelukkig ging de bui een beetje bij ons langs.

fullsizerender

Wel werden de vissers extra gewaarschuwd via de speciaal aangemaakte KARPER24UURS- groepsWHATSapp om niet het water op te gaan met de boot tijdens onweer. Na de bui kwam de vis wat los maar helaas werden niet alle aanbeten verzilverd. Het koppel Hilbert de Swart /Douwe de Haan ving 1 schubkarper van 19 pond en melde die in de groepsapp. Het koppel Klaas de Jong/Andries Breidenbach vingen ook een schubkarper maar melden niet het gewicht in de app om het spannend te houden.

Heen en weer fietsend tussen alle deelnemende koppels ze je in wat voor een uniek gebied je je eigenlijk bevindt. Van een kale zandplas naar een plas met begroeiing, vele soorten vogels waaronder ijsvogeltjes… schitterend!

Zondag 12 uur volgde het eindsignaal op de app en bleek dat er 4 runs waren geweest onder de 4 koppels en er 2 karpers waren gevangen.

img_1376Het koppel Klaas de Jong/Andries Breidenbach werd eerste met een schubkarper van 26 pond en het koppel Hilbert de Swart/Douwe de Haan tweede met een schubkarper van 19 pond.

img_1379

Daarnaast kreeg iedereen een zak gestoomde “boilie’s” van Sunrise Baitservice mee naar huis. Al met al een geslaagd evenement!