Verslag Karper penvisdag 2.0 (2019)

 

Ook dit jaar stond de penvisdag op karper weer gepland. Het eerste jaar waren we afgereisd naar Noord-Holland om daar de karpers te bestoken met een dobbertje, maar buiten het bestuur zelf om was daar weinig animo voor de dag.

Vorig jaar was er zo weinig animo dat we de dag niet door hebben laten gaan… dat moest anders.

Op een gegeven moment het idee om naar een betaalwatertje te gaan met ‘vangstgarantie”. Na wat wikken en wegen werd er besloten dit een keer te proberen. Ook werd er bewust gekozen de dag in de gesloten tijd voor roofvis in te plannen zodat ook de roofvissers misschien mee wilden.

Er werd gekozen om te vissen op een belevingsvijver van de ‘ Woldstek” te Ruinerwold. Na een korte uitleg voor mensen die daar behoefte aan hadden, kon er gevist worden. We hadden een watercilinder meegenomen zodat verschillende uitlodingen getoond konden worden.

Al snel werd er vis gevangen. Er bleek ook aardig wat steur op de plas te zitten en omdat het nog redelijk fris was azenden die beter dan de karpers. Sommigen waren goed geïnformeerd en hadden zure haring meegenomen speciaal voor de steur.

Ook werden er enkele meervalletjes gevangen. Er stond vaak iemand met een kromme hengel en een gierende slip en dat zien we graag! De nodige karpers werden ook gevangen maar de steur had deze dag de overhand.

Zo haakte onze voorzitter op een gegeven moment wel een heel sterk exemplaar waar hij zeker een half uurtje mee aan het stoeien is geweest. Maar liefst één meter drie en zeventig gaf het meetlint aan!

 

Kortom het was een zeer geslaagde dag/experiment en dus voor herhaling vatbaar!

 

Klaas Breidenbach & Henri R. Van der Wal namens HSV Heerenveen en omstreken.