Verslag KARPER24uurs 2017

Zaterdag 30 september was het weer zover: de tweede editie van de KARPER24uurs op recreatiegebied De Heide te Heerenveen vond plaats.

Bestand 28-11-17 19 38 29Voor de tijd werden de stekken riet-wiervrij gemaakt.

Deze keer begonnen we wel met koffie en ,speciaal voor Douwe, ook nog een Deense krakeling erbij. De stemming zat er dan ook gelijk goed in en er werd onderling aardig gespeculeerd over de mogelijke vangsten en kansen voor deze nacht.

Rond een uur of 10 was iedereen aanwezig en konden de 5 koppels een stek loten. Daarna kon iedereen met de rubberboot of lopend naar de stekken. We hadden bewust gekozen dat ieder koppel een rubberboot ter beschikking heeft in verband met de veiligheid van de vis. Het Heidemeer zit vol met taluds en wierbedden dus vis halen is dan het verstandigste. Ook liggen sommige stekken buiten werpafstand.

Bestand 28-11-17 19 40 25 Douwe zegt ” Bêst genôch! “

Voor de veiligheid moest iedere visser een reddingsvest met life-line om hebben die gezekerd was aan de rubberboot. Voor de rubberboten met elektromotor was ontheffing aangevraagd in combinatie met een evenementenvergunning bij de Gemeente Heerenveen.

Rond 11-en mocht er alvast gevoerd worden en om 12 uur begon “ de wedstrijd” .

Het bleef bij iedereen aardig stil met aanbeten. Wel waren er veel belangstellende mede-recreanten/buurtbewoners die langs kwamen en gezellig met de deelnemende vissers kwamen kletsen.

Via de speciaal aangemaakte KARPER24UURS- groepsWHATSapp werden er wat grappige foto’s over en weer gestuurd. Zo was er iemand die de wereld aan materiaal mee had gesleept maar het pannetje voor de soep vergeten was…dat werd snel geregeld natuurlijk als vissers onder elkaar.

Bestand 28-11-17 19 36 46 Misschien dat deze rare “Bluetooth-musicbox-stroboscoop” de oorzaak was van de slechte vangsten?

Heen en weer fietsend tussen alle deelnemende koppels ze je in wat voor een uniek gebied je je eigenlijk bevindt. Van een kale zandplas naar een plas met begroeiing, vele soorten vogels waaronder ijsvogeltjes… schitterend!

Zondag 12 uur volgde het eindsignaal op de app en helaas bleek dat niemand beet gehad had en dat het resultaat een dikke blank was. Het heet vissen en niet vangen.

Bestand 28-11-17 19 37 26 Relaxen in de zon…

De geldprijzen werden verloot onder de deelnemers.

Daarnaast kreeg iedereen een zak gestoomde “boilie’s” van Sunrise Baitservice mee naar huis.

Bestand 24-11-17 22 00 33 De 5 deelnemende koppels.

Het was een gezellige KARPER24uurs met veel interactie met de mede-recreanten en omwonenden die kwamen buurten. Helaas werkten de karpers niet mee maar dat is niet anders. Volgend jaar beter.

Klaas Breidenbach & Henri R. Van der Wal

KARPER24uurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *