Verslag roofvisdag boot 2018 Grouw

Verslag roofvisdag Boot:
Zondag 25 november 2018 was het weer zover, de roofvisdag van HSV Heerenveen. Om 8 uur verzamelden zich 22 vissers met 11 boten bij de trailerhelling in Grou. Een korte toelichting op het programma en volgde tijdens een bakje koffie en thee. Op de valreep nog twee rondje-spontaan vissers, die maakten dat ook dit jaar er weer een record aantal deelnemers was.

Het was koud, maar het bleef de hele dag droog. Tussen de middag heeft voorzitter en kok Rinze-Jan heerlijke broodjes hamburger verzorgd op het starterseiland tegenover de trailerhelling. Die locatie was daar perfect voor.
Na de lunch weer verder vissen, om rond de klok van 16 uur weer bij de trailerhelling te verzamelen. De formulieren met daarop de vangstgegevens werden bestudeerd en Jelmer bleek samen met zijn vriendin de meeste centimeters gevangen te hebben (17 snoeken, ruim 11 meter!). Ze ontvingen beiden een kleinigheidje (kunstaas). De rondje-spontaan vissers vingen er ook 17, maar dan (met verticalen) snoekbaarzen, een mooie tweede plaats.
ROOFVISDAG2018Dirk-meter
De grootste van de dag was een snoek van 104 cm, gevangen door Dirk. Gemiddeld genomen werd er normaal gevangen, met uitschieters naar boven en naar onder. De enige visser die niets ving, ontving in ieder geval nog een troostprijs, een stuk kunstaas ter bemoediging voor volgend jaar. Iedereen bedankt voor de gezelligheid, en Andre bedankt voor de organisatie. En Dino (onze media-man), wellicht voor volgend jaar een groepsapp voor de vangsten en voor hulp in nood (begreep dat Andries en Luite motorpech had).
Tot volgend jaar!

Organisatie Roofvisdag Boot 2018: André & Frodo