Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

De vereniging

Hengelsportvereniging Heerenveen en omstreken is opgericht op 1 januari 1950 met als doel het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie, het beschermen & verbeteren van de vistand & in in het algemeen, het behartigen van de belangen van de sportvissers.( In het bijzonder de aangesloten leden.)

Vandaag de dag bestaat de vereniging uit zo’n 2300 leden. We zijn hiermee de grootste vereniging in de gemeente Heerenveen!
Ieder jaar organiseren we voor meerdere doelgroepen diverse activiteiten denk hierbij aan : jeugdvisdagen, bejaardenvisdagen, roofvisdagen, KARPER24uurs. Ook doen wij al jaren mee aan SKP de Friese Boezem en hebben zitting in de Spiegelkarpercommissie van Sportvisserij Fryslân. Daarnaast hebben wij regelmatig contact met de Gemeente Heerenveen over bijvoorbeeld; vissteigers, trailerhellingen en viswateren.

Statuten en huishoudelijke regelement

Ons team

Webmaster, gedreven door techniek

Dino Huremovic

Vist op: Snoek, Snoekbaars, Baars, Karper, meerval, kopvoorn, roofblei en barbeel. Amibities: Ontwikkelingen op digitaal gebied. Website HSV, maar ook APP’s ontwikkelingen. Mooiste HSV moment 2016: Lezing Hilco van Nuil op de ALV 2016

Redactie Fisk&Wetter Spiegelkarpercommissie Sportvisserij Fryslân Karpercommissie water-en visstandbeheercommissie Penningmeester

Henri R. van der Wal

Werk: allround woningstoffeerder Vist op: karper (lightfeeder/vaste stok/pen en statisch) ,barbeel, (grote) snoek (trollen/doodaas) Andere bezigheden: verzamelaar van oldskool Hip Hop vinyl (muziek)/ klussen aan eigen woning & wandelen/bootjevaren met de hond. Persoonlijke HSV-herinnering 2016: 1ste KARPER24UURS tot geslaagd succes gebracht samen met Klaas Breidenbach. Belangrijkste HSV-voornemen 2017: SKP De Friese Boezem voortzetten, op lokale kleinere wateren ook vis uitzetten, proberen activiteiten meer te ontplooien en verder te bouwen aan de vereniging. Belangrijkste HSV-voornemen 2019:1) Spoorput Akkrum weer bevisbaar te maken voor jong en oud. 2)Voorzieningen voor de sportvisserij aan en op het Tjeukermeer in kaart brengen. 3) Dieptekaartjes maken van onze viswateren en die van Sportvisserij Fryslân 4) Penvisdag 2019 in april organiseren en hopen op een beter opkomst buiten het roofvis seizoen om.

spiegelkarper@hsvheerenveen.nl
JEUGDBESTUURSLID /KARPERCOMMISSIE

Klaas Breidenbach

Rol : JEUGDBESTUURSLID /KARPERCOMMISSIE Prive: Getrouwd en we hebben samen een zoon en een dochter. Werk : Zelfstandig ondernemer. vist: voornamelijk op snoek , snoekbaars , karper , barbeel en steur. Persoonlijke herinnering: Karperwedstrijd 24 uurs die we afgelopen jaar voor het eerst hebben georganiseerd, ook ouderen visdag bij de vijver van Anna Schotanus is altijd fantastisch Persoonlijke doelstelling: Het wederom mede organiseren van de 24 uurs karperwedstrijd. Weer heel enthousiast naar alle georganiseerde evenementen gaan en te helpen.

Contactgegevens

Wedstrijdcommissie – wedstrijd@hsvheerenveen.nl

Gerrit Kroes, Piet Alberts & Andries de Boer
: Koppelwedstrijd april, Grote open wedstrijd september, verrassingskoppelwedstrijd leden, 10 competitiewedstrijden…

Water- en visstandbeheercommissie – spiegelkarper@hsvheerenveen.nl
Henri R. van der Wal.
:Uitzetting (spiegel)karper Friese Boezem /gesloten wateren Heerenveen, nachtvissen binnen de Gemeente Heerenveen, trailerhelling(-en) en mindervalide steiger(s) (b.v. Nieuw Heerenveens Kanaal en recreatiegebied De Heide Heerenveen), enz….

Karpercommissie  – spiegelkarper@hsvheerenveen.nl

Klaas Breidenbach & Henri R. van der Wal
:KARPER24uurs/ (Spiegel)karperuitzet Friese Boezem Heerenveen & afgesloten wateren.

SKP-uitzoekteam – www.skpdeheide.nl 

( SKP De Heide Heerenveen, Friese Boezem) ; Vacant