Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

De vereniging

Hengelsportvereniging Heerenveen en omstreken is opgericht op 1 januari 1950 met als doel het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie, het beschermen & verbeteren van de vistand & in in het algemeen, het behartigen van de belangen van de sportvissers.( In het bijzonder de aangesloten leden.)

Vandaag de dag bestaat de vereniging uit zo’n 3100 leden. We zijn hiermee de grootste vereniging in de gemeente Heerenveen!
Ieder jaar organiseren we voor meerdere doelgroepen diverse activiteiten denk hierbij aan : jeugdvisdagen, bejaardenvisdagen, roofvisdagen, KARPER24uurs. Ook doen wij al jaren mee aan SKP de Friese Boezem en hebben zitting in de Spiegelkarpercommissie van Sportvisserij Fryslân. Daarnaast hebben wij regelmatig contact met de Gemeente Heerenveen over bijvoorbeeld; vissteigers, trailerhellingen en viswateren.

Statuten en huishoudelijke regelement

Altijd al ambitie gehad om wat voor de hengelsport te betekenen?
Wij staan graag open voor een gesprek!
Stuur ons een e-mail naar info@hsvheerenveen.nl

Ons team

Webmaster, gedreven door techniek

Dino Huremovic

Vist op: alle vissoorten.

Houdt graag mijn kennis actueel op het gebied van digitaliseren.

Keimpe Bakker

Werk: Logistiek Coördinator

Privé: Gescheiden, vader van 2 zonen.

Vissen is iets wat ik mijn hele leven al doe. Vroeger met mijn grootouders mee op de boot en buiten schooltijd slenteren langs het water. Mijn zonen gaan tegenwoordig ook geregeld mee, dit zijn altijd leuke momenten samen.

Ik vis het liefst op snoek en snoekbaars met doodaas, zo nu en dan sta ik ook weleens met kunstaas langs de waterkant. Karper vissen doe ik ook erg graag, aan de oppervlakte, met pen en statisch.

Verder hobby’s zijn darten en voetballen

Redactie Fisk&Wetter Spiegelkarpercommissie Sportvisserij Fryslân Karpercommissie water-en visstandbeheercommissie Penningmeester

Henri R. van der Wal

Werk: allround woningstoffeerder.

Vist op: karper (lightfeeder/vaste stok/pen en statisch) ,barbeel (IJssel), (grote) snoek (trollen/doodaas)

Andere bezigheden: verzamelaar van oldskool Hip Hop vinyl (muziek)/ klussen aan eigen woning & wandelen/bootjevaren met de hond.

Persoonlijke HSV-herinnering 2016: 1ste KARPER24UURS tot geslaagd succes gebracht samen met Klaas Breidenbach. Belangrijkste HSV-voornemen : SKP De Friese Boezem voortzetten, op lokale kleinere wateren ook vis uitzetten, proberen activiteiten meer te ontplooien en verder te bouwen aan de vereniging. Belangrijkste HSV-voornemen :1) Spoorput Akkrum weer bevisbaar te maken voor jong en oud. 2)Voorzieningen voor de sportvisserij aan en op het Tjeukermeer in kaart brengen. 3) Dieptekaartjes maken van onze viswateren en die van Sportvisserij Fryslân 4) Penvisdag op karper in april organiseren.

JEUGDBESTUURSLID /KARPERCOMMISSIE

Klaas Breidenbach

Rol : JEUGDBESTUURSLID /KARPERCOMMISSIE Prive: Getrouwd en we hebben samen een zoon en een dochter. Werk : Zelfstandig ondernemer. vist: voornamelijk op snoek , snoekbaars , karper , barbeel en steur. Persoonlijke herinnering: Karperwedstrijd 24 uurs die we afgelopen jaar voor het eerst hebben georganiseerd, ook ouderen visdag bij de vijver van Anna Schotanus is altijd fantastisch Persoonlijke doelstelling: Het wederom mede organiseren van de 24 uurs karperwedstrijd. Weer heel enthousiast naar alle georganiseerde evenementen gaan en te helpen.

Contactgegevens

Wedstrijdcommissie – wedstrijd@hsvheerenveen.nl

Gerrit Kroes, Piet Alberts & Andries de Boer
: Koppelwedstrijd april, Grote open wedstrijd september, verrassingskoppelwedstrijd leden, 10 competitiewedstrijden…

Water- en visstandbeheercommissie – spiegelkarper@hsvheerenveen.nl
Henri R. van der Wal.
:Uitzetting (spiegel)karper Friese Boezem /gesloten wateren Heerenveen, nachtvissen binnen de Gemeente Heerenveen, trailerhelling(-en) en mindervalide steiger(s) (b.v. Nieuw Heerenveens Kanaal en recreatiegebied De Heide Heerenveen), enz….

Karpercommissie  – spiegelkarper@hsvheerenveen.nl

Klaas Breidenbach & Henri R. van der Wal
: (Spiegel)karperuitzet Friese Boezem Heerenveen & afgesloten wateren

SKP-matching community – www.skpdeheide.nl 

SKP De Heide Heerenveen-Vacant

SKP de Friese Boezem – Henri R. van der Wal